1.

1). A vigorous monsoon can lead to economic loss to some states.2). Research on flood preparation and urban planning have gone to waste and no solution is at hand.3). Impact of floods from Assam to Karnataka.4). Urban planning in India is very inefficient and poor.

Answer»

The correct answer is Option 2, i.e., ‘RESEARCH on flood preparation and urban planning have gone to waste and no solution is at hand’.Option 1 lays down the premise of the PASSAGE but does not form the key IDEA. Similarly, Option 3 is a statement MENTIONED in the passage and does not form the underlying idea. Option 4 is the conclusion of the passage but not the summary.Option 2 is the best choice because after reading the passage, one understands that the flood preparation and urban planning DONE to avoid such a situation have gone to waste and people are suffering. Therefore, the correct option is Option 2.



Discussion

No Comment Found

Related InterviewSolutions