Explore topic-wise InterviewSolutions in Current Affairs.

This section includes 7 InterviewSolutions, each offering curated multiple-choice questions to sharpen your Current Affairs knowledge and support exam preparation. Choose a topic below to get started.

1.

The quantity of petrol filled by ajay in various weeks of a month are 6.4litre, 7.26litre, 8.04litre and 7.92litre. Find the total quantitiy of petrol filled by him pwr week???​

Answer»

this is your needed answer PLS follow pls mark as brainliest HOPE it HELPS

2.

What is the subject of the extended metaphor in this poem?Freedom's FestivitySmack in the middle of summerwe perform pirouettes on night's stage,Pop! Sizzle! Wow!Like percussionistsplaying Lady Liberty's song,reminding audiences of stars, stripes, and freedom.Light is the ink we use;hues of red, white, and blue,a splash of purple and green too.Just as a the firefly signals its love for summerflish, flash, flickering,we proclaim our passion forlife, liberty, andthe pursuit of celebration.Boom! Bam! Pow!​

Answer»

CORNER points of the feasible REGION DETERMINED by the system of linear constraints are (0, 2),  

(6, 0), (6, 8) and (0, 5). Let Z= 4x + 6y be the OBJECTIVE function. What is the difference between the maximum and minimum value of Z ?

3.

Solve this(a^2-b^2)2(a+b^2)2​

Answer»

GIVEN, (A2B2)2

Using , (a−b)2=a2−2ab+b2

⇒(a2)2−2(a2)(b2)+(b2)2

4.

Pls help me i can not do this​

Answer»

- 2 {x}^{3}  +  {x}^{2}  + 7  = 0\\  =   {x}^{2} (x + 1) + 7

5.

ONE MORE QUESTION WHAT SHOULD BE SUBTRACTED TO 20 TO GET 11.8

Answer»

Answer:

9.2................

6.

I am six months old. If I gain 10% of my current mass I will be three times my birth mass. If my birth mass was 3 kg, what is my mass now? (write your answer with the first 2 decimals)

Answer»

ANSWER:

oooooooooooooooooooooo

Step-by-step EXPLANATION:

oooooooooooooooooooooo

7.

Verify the following -12/15+2/7=2/7+-12/15​

Answer»

ANSWER:

-0.51428571428  =  -0.51428571428

ADD ME AS A -------BRAINLIEST-----

8.

Jayla has a brother who is 8 years old. she estimates his weight to be 65kg.is this estimate sensible? give a reason for your answer

Answer»

ANSWER:

YES its SENSIBLE..........

9.

How to solve this -21x^2÷3x​

Answer»

here is the ANSWER. HOPE it HELPED:)

10.

Sushma has a road map with a scale of 1 cm representing 18 km. She drives on a road foDO72 km. What would be her distance covered in the map?​

Answer»

Answer:

72 km REPRESENTING 4 CM in the map . so her distance COVERED in the map 4 cm.

11.

Please give respect to everyone please please please please please this is my request.....​

Answer»

OK, I will GIVE RESPECT to EVERYONE.

12.

1. With the help of a compass, draw a circle of radius: (i) 4.5 cm. (ii) 5.2 cm​

Answer»

ANSWER:

For that we will NEED an PAPER and pencil.

Step-by-step EXPLANATION:

13.

Help me pls I have to get it done​

Answer»

ANSWER:

he he he he he he he he he he he he

14.

the length and breadth of the wall is 6 metres and 3.5 respectively find the cost of the covering it with wallpaper at the rate of rupees 25 per square metre​

Answer»

PLEASE BRAINLIST MARK KAR do❤️

15.

What is the area of a circle of 35 cm​

Answer»

22/7*35*35
22*5*35
3950cm^2

16.

What is nearest hundred of 12507​

Answer»

Answer:

12500

Step-by-step EXPLANATION:

it is the NEAREST HUNDRED to 12507

17.

2.1 Choose the correct alternative answer for each of the following questionsWhat is the mode of 19, 19, 15. 20. 25. 15. 20, 15?a)15b) 20c) 19d)25​

Answer»

ANSWER:

for 15=20

for20=15

for19=15

fir25=20

18.

In the given figure,the side BC of ∆ABC has been produced to a point D.If the bisectors of ∠ABC and ∠ACD meet a point E then prove that ∠BEC =½ ∠BAC.​

Answer»

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

\huge{\underline{\underline{\sf{\orange{Question:-}}}}}

In the given figure,the side BC of ∆ABC has been produced to a POINT D.If the bisectors of ∠ABC and ∠ACD meet a point E then PROVE that ∠BEC =½ ∠BAC.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

\huge{\underline{\underline{\sf{\orange{Solution:-}}}}}

Side BC of ∆ABC has been produced to D.

∴ ∠ACD = ∠BAC + ∠ABC

⇒  \frac{1}{2} \angle \: ACD =  \frac{1}{2} \angle \: bAC \:  +  \frac{1}{2} \angle \: ABC \\

⇒ \angle \: ECD =   \frac{1}{2}  =\angle \: BAC +  \frac{1}{2} \angle \: ABC.  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \: ....(i)\\

Again,side BC of ∆EBC has been produced to D.

\therefore \: \angle \: ECD = \angle \: CBE + \angle \: BEC

⇒ \angle \: ECD =  \frac{1}{2} \angle \: ABC + \angle \: BEC. \:  \:  \:  \:  \:  \:  \: ...(ii) \\

From (i) and (ii), we GET

\frac{1}{2} \angle \: ABC + \angle \: bEC =  \frac{1}{2} \angle \: BAC +  \frac{1}{2} \angle \: ABC \\  \\  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \: (each \: equal \: to \: \angle \: ECD).

\therefore \: \angle \: BEC =  \frac{1}{2} \angle \: BAC.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

19.

What should be added to 2.8 to get 10WHO EVER ANSWERS FAST WILL GET THE BRAINLIST

Answer»

{\boxed{\underline{\underline{\bold{<klux>ANSWER</klux>:-}}}}}

10-2.8=7.2

Final answer is 7.2

20.

Draw anycircle and marks1 its centre2 a radius3 a diameter4 a point in its interior5 a point on the circle6 a chord7 an arc8 a sector9 a segment​

Answer»

ANSWER:

here is the answer.....

HOPE it HELPS.......

21.

Which is the missing numerator for 5/7+0/623810

Answer»

Answer:

(i) The given FIGURE represents 2 shaded parts out of 4 equal parts.

So, the fraction = 2/4

(ii) The given figure represents 8 shaded parts out of 9 equal parts.

So, the fraction = 8/9

(iii) The given figure represents 4 shaded parts out of 8 equal parts.

So, the fraction = 4/8

(iv) The given figure represents 1 shaded part out of 4 equal parts.

So, the fraction = 1/4

(v) The given figure represents 3 shaded parts out of 7 equal parts.

So, the fraction = 3/7

(vi) The given figure represents 3 shaded parts out of 12 equal parts.

So, the fraction = 3/12

(vii) The given figure represents 10 shaded parts out of 10 equal parts.

So, the fraction = 10/10

(viii) The given figure represents 4 shaded parts out of 9 equal parts.

So, the fraction = 4/9

(ix) The given figure represents 4 shaded parts out of 8 equal parts.

So, the fraction = 4/8

(x) The given figure represents 1 shaded part out of 2 equal parts.

So, the fraction = 1/2

Question 2:

Colour the part according to the given fraction:

Class_6_Maths_Fractions_Shading_Of_Fraction

Answer:

(i) 1/6 means we have to colour one part out of 6 parts in the given figure.

(ii) 1/4 means we have to colour one part out of 4 parts in the given figure.

(iii) 1/3 means we have to colour one part out of 3 parts in the given figure.

Class_6_Maths_Fractions_Shading_Of_Fraction_1

(iv) 3/4 means we have to colour three parts out of 4 parts in the given figure.

(v) 4/9 means we have to colour four parts out of 9 parts in the given figure.

Question 3:

Identify the error, if any?

Class_6_Fractions_Shaded_Portion1

Answer:

All the figures are not equally divided. For making fractions, it is necessary that figure is to be

divided in equal parts.

Question 4:

What fraction of a day is 8 hours?

Answer:

We know that 1 day = 24 hours.

Therefore, the fraction of 8 hours = 8/24 = 1/3

Question 5:

What fraction of an hour is 40 minutes?

Answer:

Since 1 hour = 60 minutes.

Therefore, the fraction of 40 minutes = 40/60 = 2/3

Question 6:

ARYA, Abhimanyu and VIVEK shared lunch. Arya has brought two sandwiches, one made of vegetable and one of jam.

The other two boys forgot to bring their lunch. Arya agreed to share his sandwiches so that each person will have an equal share of each sandwich.

(a) How can Arya divide his sandwiches so that each person has an equal share?

(b) What part of a sandwich will each boy receive?

Answer:

(a) Arya will divide each sandwich into three equal parts and give one part of each sandwich to

each one of them.

(b) The part of a sandwich each boy will receive = 1 * (1/3) = 1/3

Question 7:

Kanchan dyes dresses. She had to dye 30 dresses. She has so far finished 20 dresses. What fraction of dresses has she finished?

Answer:

Total number of dresses = 30

Work finished = 20

Fraction of finished work = 20/30 = 2/3

Question 8:

Write the natural numbers from 2 to 12. What fraction of them are prime numbers?

Answer:

Natural numbers from 2 to 12: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Prime numbers from 2 to 12: 2, 3, 5, 7, 11

Hence, the fraction of prime numbers = 5/11

Question 9:

Write the natural numbers from 102 to 113. What fraction of them are prime numbers?

Answer:

Natural numbers from 102 to 113:

102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113

Prime numbers from 102 to 113:

103, 107, 109, 113

Hence fraction of prime numbers = 4/12 = 1/3

22.

If a+b/c+d =z is a fraction where a,b,c and d are integers such that 1

Answer»

OK which CLASS QUESTION is this a lot of people who are you doing TODAY beautiful and I don't KNOW what I want to be a GOOD day at

23.

Find out the smallest number which is divisible by 6,12,18​

Answer»

ANSWER:

the CORRECT answer is 2

24.

Meaning of congratulations​

Answer»

Answer:

words EXPRESSING ONE's PRAISE for an achievement or GOOD wishes on a special occasion.

25.

How can 250 not be a perfect square

Answer»

Answer:

Because if we take out its lcm then we get 2×5×5×5 so five is paired and we are left with 2 and 5 so the REQUIRED NUMBER(250) needs to be multiplied by 10(2×5) to make it a perfect SQUARE.

26.

Which expresion has the sum of 26/202/5+4/104/5+2/41/2+3/103/4+2/5

Answer»

Step-by-step explanation:

4/5+2/4 is the CORRECT ANSWER..

I HOPE's it's USEFUL to U!!

27.

Heena borrows ₹72800 at the rate of 5% p. a. the total interest payable over the period of loan is ₹3640.how many years did she take to pay back the loan?Correct answer made brainliest answer by me​

Answer»

Answer:

Step-by-step EXPLANATION:

heena BORROWS ₹72800 at the rate of 5% p. a. the total interest payable over the period of LOAN is ₹3640.how many years did she TAKE to pay back the loan?

28.

Compare the following 4/15and 7/10 by step by step explanation​

Answer»

So what you have to do to GET answers is search "Messiahs LAND google drive" and click on the redit search result. Then click the link inside the post. After that click Persona then Persona 3 Then ELIZABETH. Then you'll get quick answers for this QUESTION and any FUTURE questions. Have a nice day (:

29.

Pls help me i am bad at math​

Answer»

{\huge{\mathcal{\red{AnSwEr}}}}

The DEGREE of the GIVEN POLYNOMIAL is 3

30.

How many non perfect numbers are lies between 2 and 3​

Answer»

ANSWER:

Both n2 and (n+1)2 are perfect square numbers and they are consecutive perfect squares.⇒ All the numbers between them are non-perfect square.Numbers between n2 and (n+1)2 are=(n+1)2−n2−1=n2+2n+1−n2−1=2n⇒ There are 2n non-perfect square numbers.

31.

एक चीनी के मूल्य में 20% की कमी करने पर ₹240 में 3 किलो ज्यादा चीनी मिलती है चीनी का मूल्य बताएं​

Answer»

Answer:

723 rupees

Step-by-step explanation:

60% KI KAMEE

32.

What is the pattern rule for 2, 6, 12, and how is it shown on a graph?

Answer»

Answer:

Number PATTERN, sequence, finding the algebraic rule and USING a difference ... Clearly, the FIRST term of this number pattern is 1; and the terms after the first term are obtained by adding 2 to the ... rule. as shown below.

33.

Evaluate the following : 95×105 ​

Answer»

9975 is UR ANSWER.............

34.

3 equivalent ratios of 9:15

Answer»

ANSWER:

(1) 3:5

(2) 6:10

(3) 12:18

35.

½x - 3 = 5+⅓ xplease answer this question I will mark him brainlist ​

Answer»

ANSWER:

MAY you GET it.....And you UNDERSTAND this.

36.

In a school there are 1200 students if the percentage of boys in a school is 60% then find the number of girls.​

Answer»

Answer:

60% of 1200

60/100*1200

720 STUDENTS are boys

girls =1200-720

girls=480

37.

Standard form 0.0000824​

Answer»

Answer:

824/10000000 is the STANDARD form

Step-by-step EXPLANATION:

.........….........

38.

A. 53896+63510 =...................+53896.​

Answer»

ANSWER:

53896 + 63510 =63510 + 53896

# KEEP SMILING

39.

Two coins are tossed simultaneously. Find the probability of getting at most two heads.

Answer»

Answer:

I think answer is 2/2 BECOZ COIN has only 2 TURNS and GETTING heads also 2 therefore I think 2/2 is correct my dear

40.

Factorise the following 21x2 - 14x​

Answer»

ANSWER:

7X(3x-2)- COMMON FACTOR

41.

Pls solve this Plsss​

Answer»

ANSWER is 7 OK ........

42.

1+2+3+1 1+2+3+1 1+2+3+1=​

Answer»

Answer:

1+2+3+11+2+3+11+2+3+1 = 39

Step-by-step EXPLANATION:

Please THANK and mark as BRAINLIEST if it helps you!!!

43.

A) 4/3-1/2 answerb) 1/3+5/6 answerc) 3+1(1/5)+2/3-7/5 give me answer I will select you branlist ok ​

Answer»

ANSWER:

KYA me no.............. on answer

44.

6. The marks (out of 100) obtained by a group of students in a science test are 85.7690.85, 39, 48, 56, 95, 81 and 75. Find the:(1) Highest and the lowest marks obtained by the students.(ii) Range of the marks obtained.(m) Mean marks obtained by the group.​

Answer»

Answer:

(i) highest marks OBTAINED by students = 95

lowest marks obtained by students = 39

(II) range = highest value - lowest value =95-39=56

(III) mean = SUM of all observation / TOTAL no. of observation = 85.76+90.85+39+48+56+95+81+75/8 =570.61/8=71.326

45.

Which is better rs aggarwal or rd sharma for class 8 maths?​

Answer»

ANSWER:

RS agarwal

Step-by-step EXPLANATION:

Rs AGGARWAL is BETTER

46.

Find 'x' in the following 2 figures​

Answer»

By ANGLE sum property of triangle,

1.

45°+ 68°+ (3X+16°) = 180°

129° + 3x = 180°

3x = 180° - 129°

3x = 51

x = 51/3

x = 17

LIKEWISE YOU CAN FIND OUT THE SECOND ONE...

HOPE IT HELPS.

47.

Write down three rational number between 8/5 and 7/3 solve the following ​

Answer»

Step-by-step explanation:

by AVERAGING of number

you can CALCULATE the middle number ..

1ST rational number=(8/5+7/3)/2

=59/30

2nd rational number=(8/5+59/30)/2

=107/60

3rd rational number=(7/3+59/30)/2

=129/60

48.

3. In a Class, there are 50 boys and 45 girls. Find the ratio of theof girls4. Ravi walks 18 km in an hour while Roshan walks 8 km in an hour. Find the ratio of thecovered by Ravi to the distance covered by Roshan6. In a school, there were 90 holidays in one year. Find the ratio of the number of hisnumber of days in one year ​

Answer»

Answer:

WHT IS YOUR QUESTION

Step-by-step explanation:

usual, prove it using the general heuristic that

X=YX=Y if and only if X⊆Y and X⊇Y.X⊆Y and X⊇Y.

In other WORDS, take a generic ELEMENT of A×(B−C)A×(B−C) and show that it also must be an element of (A×B)−(A×C)(A×B)−(A×C), and VICE VERSA.

49.

If each edge of a cube is increased by 50%, find the percentage increase in its surface areaa) 125%. b)150%. c)175%. d)110%​

Answer»

ANSWER:

C) 175 PER..................

50.

The perimeter of a square is 4 + xThe length of one side is 10 cm. Find the value of

Answer»

Answer:

the perimeter = 4× side

so 4× 10

= 40 CM