InterviewSolution
This section includes InterviewSolutions, each offering curated multiple-choice questions to sharpen your knowledge and support exam preparation. Choose a topic below to get started.
| 1. |
Which of these is not one of the three main functions of a microprocessor?1). decode2). execute3). fetch4). store |
| Answer» OPTION 4 is the RIGHT ANSWER | |
| 2. |
The Government of India put a ban on export of which of the following commodities at the price below the price of the same in domestic market ?1). Steel2). Chemical Fertilizer3). Pharma products4). Electronic Goods |
| Answer» RIGHT ANSWER for this QUESTION is OPTION 3 | |
| 3. |
A new scheme has been announced in the Budget 2012-13 giving tax exemptions to first time equity market investors. The scheme is titled as -1). Rajiv Gandhi Equity Savings Scheme2). Rashtriya Equity Savings Scheme3). National Equity Savings Scheme4). Indira Gandhi Equity Savings Scheme |
| Answer» RIGHT Answer for this QUESTION is RAJIV Gandhi EQUITY Savings SCHEME | |
| 4. |
Which of the following awards has recently been conferred upon Shri D.R. Mehta for outstanding contribution towards the promotion of communal harmony, peace and goodwill ?1). Rajiv Gandhi Global Excellence Award 20122). Rajiv Gandhi Memorial National Award 20123). Rajiv Gandhi Quality Award 20124). Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award 2012 |
| Answer» | |
| 6. |
|
|
Answer» Solution The statement should READ as: Most of the PEOPLE who have been VICTIMS of extreme violence are too frightened to report it to thre police. The ERROR in part A is that 'which' has been used INSTEAD of 'who'. Hence, the correct option is A. |
|
| 7. |
|
| Answer» IMPROVED | |
| 8. |
Read the passage carefully and answer the questions givenbelow it. Certain words/ phrases have been given in bold to help you locate themwhile answering some of the questions.Once upon a time, there lived a washerman in a village. He had a donkey by the name ofUdhata. He used to carry loads of clothes to the river bank and back home everyday.The donkey was not satisfied with the food, that was given to him by his master to eat.So he wandered into the nearby fields stealthily and ate the crops growing there. Once,the donkey, while wandering around, happened to meet a fox. Soon, both of thembecame friends and began to wander together in search of delicious food. One night, thedonkey and the fox were eating water-melons in a field. The water- melons were sotasty, that the donkey ate in a large quantity. Having eaten to his appetite, the donkeybecame so happy that he was compelled by an intense desire to sing. He told the foxthat he was in such a good mood that he had to express his happiness in a melodioustone. ?Don?t be a fool. If you sing, the people sleeping in and around this field will wake upand beat us black and blue with sticks,? said the fox worriedly.`You are a dull fellow?, the donkey said hearing the words of fox. ?Singing makes onehappy and healthy. No matter what comes. I?ll definitely sing a song.? The fox becameworried to see the donkey adamant to sing a song in the midst of the field, while theowner was still sleeping only a little distance away. Seeing his adamance, he said to thedonkey, ?Friend, wait a minute before you start first, let me jump over to the other sideof the fence for my safety.? Saying so the fox jumped over to the other side of the fencewithout losing a moment. The donkey began in his so-called melodious tone. Hearing,suddenly, a donkey braying in the field, the owner woke up from his sleep. He picked uphis stick lying by his side and ran towards the donkey who was still braying happily. Theowner of the field looked around and saw the loss caused by the donkey. He becamevery angry and beat him so ruthlessly that the donkey was physically incapacitatedtemporarily. He, somehow, managed to drag himself out of the field with great difficulty.The fox looked at the donkey and said in a sympathetic tone, T m sorry to see you in thispitiable condition. I had already warned you, but you didn?t listen to my advice.? Thedonkey too realised his folly and hung his head in shame. |
|
Answer» Solution EndGroup: |
|
| 12. |
|
| Answer» OPTION 3 : an ADDITIONAL SOURCE is CORRECT | |
| 13. |
|
| Answer» | |
| 14. |
|
|
Answer» He asked the horse-dealer to inquire with the KING about the WORTH of a measure of rice : - is correct hence option 1 |
|
| 16. |
|
|
Answer» is DISCOMFORT is the CORRECT ANSWER?? am i RIGHT? |
|
| 17. |
|
| Answer» | |
| 19. |
|
|
Answer» Solution Here, the STATEMENT is CORRECT and has no errors. Hence, the correct OPTION is option E. |
|
| 20. |
|
|
Answer» Solution A,B can be ELIMINATED as those seem irrelevant in the CONTEXT. C also can be eliminated as we cannot have walls around minds.Between D&E;,D is CORRECTAS the sentence reads 'we have walls around ourselves to protect us'. |
|
| 21. |
|
|
Answer» Solution The PASSAGE SAYS:"In the first month all the animals were REMOVED and many trees were CUT down". Thus A and C are CORRECT. |
|
| 22. |
|
| Answer» RIGHT answer is Economically SOUND and scientifically advanced countries can PROVIDE the INFRASTRUCTURE for such research. | |
| 23. |
|
|
Answer» Solution Pelting means attacking or chasing something. Here pelting means THROWING. Practising means doing something REPEATEDLY. DROPPING means making something to fall or making some one GET rid off. Wasting means Misusing. Sticking means holding on to something like a gum. Hence,A is correct |
|
| 24. |
|
|
Answer» Solution Righteous means virtuous or having good MORALS . Scared means feared. Wrong means incorrect or INAPPROPRIATE. Hounarable means respectful . WEIRD means strange or awkward. Hence, D is CORRECT. |
|
| 27. |
|
| Answer» | |
| 29. |
|
|
Answer» Solution From the PASSAGE we can get to know that Rama displayed inteligence to turn adversity into an opportunity for BUILDING GOOD RELATION sbetween the two kingdoms. |
|
| 33. |
|
|
Answer» Solution In second paragraph of TEXT, author clearly mentions that there is demand of SAVINGS system among the poor households. All other statement either lack factual correctness or DRAW incorrect inferences. Hence, the CORRECT option is option C. |
|
| 34. |
|
|
Answer» Solution Chuckle means to laugh quietly. Hence, refer to 2ND para 2nd line. It STATES that the king laughed at the words of ant STATING that a big piece of SWEET has fallen and nobody is ready to eat. Hence,A |
|
| 36. |
|
|
Answer» Solution In the GROUP, the first two LETTERS are in sucession. |
|
| 37. |
Ranbir Kapoor won Best Actor Award in 57th Filmfare Award functions for his film1). Wake up Sid2). Rock Star3). Anjana Anjanee4). Rajneeti |
| Answer» OPTION 2 : ROCK STAR is CORRECT | |
| 38. |
What is the Bank Rate at present ?1). 5%2). 5.5%3). 6%4). 6.5% |
| Answer» | |
| 39. |
|
|
Answer» Solution Here, 'REACHED' and 'REPORT' are most gramatically appropriate. Here, reached means arrived |
|
| 40. |
Which of the following terms is used in the game of football ?1). Penalty2). Cover Point3). Cox4). Bull’s Eye |
| Answer» RIGHT ANSWER is PENALTY | |
| 43. |
|
|
Answer» Solution The PREVIOUS sentence is a question ASKING for the reason behind writing on the STONE. Hence, he should have answered or replied to the question. All other options sound irrelevant when included in the context of the passage.Hence, C |
|
| 45. |
|
|
Answer» Solution Here, the BIRD was homeless and wanted to stay in the LAKE i.E it wanted shelter. |
|
| 47. |
|
| Answer» | |
| 48. |
|
|
Answer» Solution The correct sentence is, |
|